HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

  

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

Könyvajánló

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_otodik.jpg

2012. január

 

Doris Lessing: Az ötödik gyerek

A ’70-es évek Angliájában egy fiatal pár családot alapít. Bár nem keresnek túl jól, négy gyermeket vállalnak. A nagy rokonsággal együtt töltött ünnepek az ötödik gyerek születése után egyre csendesebbé válnak. Az újonnan érkező kisfiú látványa és viselkedése ellenérzéseket, félelmet és aggodalmat vált ki az orvosokból, a rokonságból, a környezetből. Elmaradnak a rokonok, csökken az anyagi támogatás, az idő előre haladtával a testvérek is igyekeznek egyre távolabb kerülni a szülői háztól, és furcsa kisöccsüktől, akinek agresszív megnyilvánulásai és öntörvényű viselkedése már-már félelmet keltő.
Az anyai szív és anyai ösztön azonban mégsem hagyja, hogy gyermeke intézetben végezze, ezért egy esős napon autóba ül, hogy hazahozza …Az írónő 2007-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. A Perzsiában született és évekig Dél-Afrikában élő Lessing, A fű dalol című regényével vált ismertté.

 

 

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_gurabli.jpg

 

Miskolczi Miklós: Gurábli

A Kiskegyed hetilap alapító főszerkesztője, és néhány nagysikerű bestseller szerzője, most új műfajjal próbálkozik. Ironikus család-szociográfiát írt, amelyben elénk tárja rokonságának kis- és nagykalandjait. A szereplők valódi nevükön szerepelnek, élik az életüket és vívják mindennapi harcaikat egymással és a történelemmel: Szabadkán, Kelebián, Dunaújvárosban, Budapesten, Sydneyben, Johannesburgban. Az alkotó őszinte. A családi történeteket könnyeden, humorosan dolgozza fel, a helyenkénti önirónája is csak azt a tapasztalatot támasztja alá, hogy a családi múltat is csak bölcs derűvel lehet elviselni.

 

 

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_ahol.jpg

 

Charles Martin: Ahol a folyó véget ér

Egy lány, aki szenátor lányaként látta meg a napvilágot Dél-Karolina államban, modellként járva a világot, kivételezett életet élve, és egy fiú, aki apátlanul nőtt fel a St. Marys folyó mentén Georgia államban, nappal pincérként küzdve a megélhetésért, éjjelente a festővásznat megtöltve a lelkében kavargó képekkel. Sorsuk véletlenül keresztezte egymást.

A St. Marys folyón csordogálnak lefelé a reggeli folyó párájában, hogy Abbie tízes listáját – tíz utolsó kívánságát férje, Doss teljesítse. A lány a kenuban fekszik súlyos betegen várva, hogy álmai valóra váljanak. Az utazás szeretettel teli pillanatai egyben szembenézés a múlttal és a jövővel …

.

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

377956
MaMa253
TegnapTegnap350
A hétenA héten1236
A hónapbanA hónapban6028
ÖsszesenÖsszesen377956

Ki néz minket

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.