HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

  

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

Könyvajánló február


Fritz Friedl: Kínai orvoslás a nyugatnak

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_kinai.jpgA hosszú élet titkát évezredek óta kutatja a nyugati és a keleti civilizáció. A kínai orvoslás szerint minden megbetegedés valamilyen kiegyensúlyozatlanságra utal. Úgy indulhatunk el a gyógyulás útján, ha helyreállítjuk az egyensúlyt. Ez mindenféle betegségre igaz - könnyű, súlyos, akut vagy krónikus. Életmódunk, táplálkozásunk és gondolkodásunk egyaránt befolyásolja a szervezet egyensúlyának fennmaradását. Mindenki saját maga döntheti el, hogy betegsé esetén milyen alternatív orvoslást választ, ha egyáltalán szükségét érzi.

 

 

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_fejlodes.jpg

Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai

Csíkszentmihályi Mihály a Chicargói Egyetem Pszichológia Karának professzora és korábbi vezetője nagysikerű könyvében arra mutat rá, hogy felelősek vagyunk a világért, melyben élünk. Mi formáljuk, és minden kétséget kizáróan veszélyeztetjük is a világot Tudunk majd a jövőben olyan élhető világot továbbadni gyermekinknek, mint amilyet mi kaptunk szüleinktől? Képesek vagyunk, vagy leszünk valaha egy jobb, harmónikusabb világot teremteni?

 

Dirk Mann: Sziklakertek
b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_sziklakertek.jpg

Mai globalizálódó világunkban egyre inkább érdekli az embert a kövekből készült kert. A sziklakertek építése kihívást jelent, mert fontos a tervezés és az előkészítés. A könyv segítséget nyújt ahhoz, hogyan kezdjünk hozzá egy sziklakert tervezéséhez, milyen szempontokat kell figyelembe venni a kialakításnál. A csodálatos illusztrációk láttán mindenkinek kedve támad egy kis ültetéshez.

 

 

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_joga.jpg

Vilma Lalvani: Jóga alapfokon

A jóga életfilozófia. A test és lélek egységére gyakorolt hatása évezredek óta ismert. A test egészségének megőrzése a nyújtásban rejlik. A könyv olyan légzéstechnikákat  és testtartásjavító mozdulatokat mutat be, melyek növelik az állóképességet és fejlesztik az izomzatot is. Több mint 50 hatásos kondicionáló gyakorlat, jógagyakorlatsor segíti az ellazulás szerelmeseit, hogy másnap nagyobb energiával menjenek dolgozni.

 

 

b_300_200_16777215_00__kepek_konyvajanlo_isten.jpg

Gárdonyi Géza: Isten rabjai

IV. Béla királyunk lányának, Árpád-házi Szent Margit legendáját talán nem mindenki ismeri pontosan. Történelmi tanulmányaink során csupán felületes ismereteket szerezhettünk erről az aszkéta életű hölgyről, aki királylányként a domonkos rendi kolostorba vonult. Margit történetét Jancsi fráter szemszögéből olvashatjuk, akit plátói szerelem fűzött az apácához. Tanúi lehetünk a trón körüli viszálynak és Margit szándékának. Akik szeretik a történelmi regényeket, azoknak ezt a könyvet feltétlenül el kell olvasniuk.

.

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

377955
MaMa252
TegnapTegnap350
A hétenA héten1235
A hónapbanA hónapban6027
ÖsszesenÖsszesen377955

Ki néz minket

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.